MERSİN / TARSUS - Atalar Ortaokulu

Atalar Ortaokulu

Atalar Mahallesi Belediye Caddesi No 30 TARSUS/MERSİN
Vizyon
1.Okulumuzda öğrenme temel ihtiyaç kabul edilir. 2.Geliştirilmiş donanıma sahip bir yapı içerisinde ileri teknoloji ürünlerinde yararlanarak verimliliği artıran bilim ve teknolojinin farkında olan değişime ve gelişime açık öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden yüksek moral değere sahip, kendine güvenen katılımcı etkili ve nitelikli, çağdaş demokratik laik, Atatürkçü bireyler yetiştirmenin hedef olduğuna inanılır. 3.Okulumuzdaki herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışır. 4.Kurumumuzla ilgili etkili iletişim kurarak sorunlarını kısa sürede çözen, hak edenleri ödüllendirerek, çalışanlara güven veren ,kendi birimleri arasında etkili bir eş güdüm sağlamakla yetinmeyip çevre kurumlarla işbirliği yapan sürekli olarak ,kendini yenileyen ,kurum kültürü oluşturan etkili çağdaş,demokratik bir kurum olmak için çalışılır
Misyon
1.Geliştirilmiş donanıma sahip bir yapılandırma oluşturacağız. 2.İleri teknoloji ürünlerinden yararlanarak birimler arasında etkili bir eş güdüm sağlayarak verimliliği artıracağız. 3.Çevredeki kurumlarla etkili bir iletişim kurarak gelişmemize katkı sağlayacağız. 4.Veli görüşmelerimizi programlı bir şekilde yaparak velilerimizle sürekli iletişim kuracağız. 5. Ulusal kimliğimizi kaybetmeden evrensel değerlere sahip bireyler yetiştirmek. 6.Öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini dikkate alarak bilgili, bilgili, özgüvenli olmalarını çevreleri ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışlar kazanmalarını sağlayacağız. 7.Öğrencilerimize gelişen teknolojiyi izlenip kullanabilmeyi öğreteceğiz. 8.Öğrencilerimizi liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın Atatürkçü demokratik bireyler olarak yetişmelerini sağlayacağız.
2018 yılı PYBS da 5/A sınıfında 3 öğrencimiz Bursluluk kazanmıştır.
Öğretim Şekli :Normal öğretim-taşımalı
08.15-14.50
Her yarım saatte köylü garajından dolmuş kalkmaktadır.
mahalle
ilçeye 14 km.
Sportif Etkinlikler
Yakın Köy Okulları İle Geleneksel Ahmet Yazıcı Futbol ve Voleybol Turnuvaları yapılmaktadır.
TUBİTAK 4006 PROJESİ
2017-2018 eğitim-öğretim yılında TUBİTAK 4006 Projesi yapılmıştır.